AGRIBALKAN_2023

AGRIBALKAN_2023

www.agribalkan.net

Trakya Üniversitesi ve Balkan Tohumcular Birliği tarafından Trakya Üniversiteler Birliği, Balkan Üniversiteler Birliği, Namık Kemal Üniversitesi, Onsekizmart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Uludag Üniversitesi, Bulgaristan Plovdiv Tarım Üniversitesi, Trakia Üniversitesi - Stara Zagora, Bulgaristan Tarım Bilimleri Akademisi, Yunanistan Trakya Democritus Üniversitesinin ve diğer Balkan Üniversiteleri ve Araştırma kuruluşlarının da destekleriyle V.Balkan Tarım Kongresi, 20-23 Eylül, 2023, TÜ Balkan Kongre Merkezinde Edirne'de düzenlenecektir. İlk kongremiz daha önce de gerek BİSAB, gerekse TÜRKTOB un destekleriyle 700 den fazla katılımcıyla 2014 yılında, ülkemizin tarım alanında düzenlediği en yüksek katılımlı uluslararası kongre olarak gerçekleşmiştir. Yine kongre öncesinde 5.Uluslararası Tarım, Biyolojik ve Yaşam Bilimleri Konferansı da, 18-20 Eylül 2023 tarihlerinde yine aynı yerde düzenlenecektir.

Bilindiği üzere Balkanlarda en önemli geçim kaynağı tarım olup, ayrıca birçoğu AB ülkesi veya yakında olacak olup, maalesef ülkemizde özellikle de tohumculuk alanında yeteri kadar Türk firmalarınca faaliyet alanı olamamıştır. Bu amacı gerçekleştirmek için ve ilişkileri geliştirilerek Türk firmalarının Avrupa ve Balkanlara açılımını kolaylaştırmak için ECOSA gibi Balkan Tohumcular Birliği kurulmuştur. Bu etkinlik, bu birliğin ve olası işbirliklerin daha da pekiştirilmesine yardımcı olacaktır. Bu yılki kongremizde tarımsal üretimde yeni bilimsel çalışmalar, araştırmalar ve mevcut durumu kapsayan bilimsel program 20-23 Eylül 2023 tarihlerinde üç gün sürecek olup, yine önceki gibi, bu yılda yoğun katılım beklemekteyiz.

Kongre sonrasında 4 günlük Balkan Turu yapılacaktır.
Kongremiz sırasında özellikle de Balkan ülkelerinden ve ülkemizdeki tarım ve tohum firmalarından katılımıyla bir Balkan Tarım ve Tohum Fuarı da düzenlemek istiyoruz. Bu anlamda Birliğinizce kongremize altın sponsor olarak sponsor olmanızı ve ayrıca kongremizi üyelerinize duyurularak katılımınızı teşvik etmenizi talep etmekteyiz. Yine kongremizin ikinci günü (21 Eylül Perşembe) bir Balkan Tohum Çalıştayı yapılacaktır.

Saygılarımla
Prof Dr Yalçın KAYA
Kongre Organizasyon Komitesi Başkanı
Balkan Tohumcular Birliği Başkanı
Trakya Ün Bitki Islahı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü
Agribalkan 2023
V. Balkan Tarım Kongresi
20-23 Eylül, 2023, Edirne
www.agribalkan.net

Değerli Meslektaşlarım,
Trakya Üniversitesi ve Balkan Tohumcular Birliği tarafından Trakya Üniversiteler Birliği, Balkan Üniversiteler Birliği, Namık Kemal Üniversitesi, Onsekizmart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Uludag Üniversitesi, Bulgaristan Plovdiv Tarım Üniversitesi, Trakia Üniversitesi - Stara Zagora, Bulgaristan Tarım Bilimleri Akademisi, Yunanistan Trakya Democritus Üniversitesinin ve diğer Balkan Üniversiteleri ve Araştırma kuruluşlarının da destekleriyle Edirne'de Balkan Kongre Merkezinde normal ve online katılım şeklinde düzenlenecek V. Balkan Tarım Kongresine sizleri davet etmekten mutluluk duyuyoruz.
Tarımsal üretimde yeni bilimsel çalışmalar, araştırmalar ve mevcut durumu kapsayan bilimsel program 20-23 Eylül 2023 tarihlerinde üç gün sürecektir. İlki 2014 yılında yine Edirne de 1000 den fazla bildiri ve 700 den fazla çoğunluğu yabancı katılımcıyla ve geçen ve önceki yılda yine yüksek katılımla gerçekleştirilen kongremizde, bu yılda yoğun katılım beklemekteyiz.
Tercih edilen konferans sunum dili İngilizce olup, ancak Türkçe ve Fransızca da sunumlar kabul edilecektir. Aynı dil sunumları ayrı sanal oturumlarda yapılacak ve ödeme yapan tüm katılımcılar, davetli ve diğer sunumlara canlı katılabileceklerdir.
Online katılımcılara, katılım belgesi, kongre özet ve full bildiri kitabı pdf olarak e maille, talep edilirse kargoyla gönderilecektir.
Son Bildiri Gönderim Tarihi: 20 Temmuz 2023.

Türk Katılımcılar:
Erken Normal kayıt (20 Temmuz öncesi): 1200 TL; Öğrenci:     750 TL
Geç Kayıt Normal.....................................:  1500 TL; Öğrenci :  1000 TL
Erken Online katılım (20 Temmuz öncesi): 750 TL Öğrenci  :    500 TL
Geç kayıt Online...... (20 Temmuz sonrası): 1000 TL, Öğrenci:   750 TL

Yabancı katılımcı:
Normal Erken: 150 €; Geç, 200 €,  Öğrenci 75 €, Geç 100 €
Online Erken 100 €; Geç, 150 €,  Öğrenci 50 €, Geç 75 €
Katılım ücretine öğlen yemekleri, kahve mola ikramları, gala yemeği ve kongre materyalleri (çanta, flaş bellek, vs) dahildir.
Kongre katılımcılarına flash bellekte Bildiri Özeti kitabı verilecektir. Kongre yeşil bir etkinlik olup, mümkün mertebe daha az kâğıt ve plastik materyal kullanılacak, eposterler kongre merkezindeki elektronik poster panolarında önceden e-posta ile jpeg formatında gönderilecek ve Kongre sırasında sergilenecektir.
Katılımcılar talep ettiği takdirde, tam metin bildirilerini göndermeleri halinde (yeni Akademik teşvik kapsamında geçerli), Kongreden sonra Kongre Bildiri kitapçığında veya Uluslararası endeksli ve TR Dizindeki bilimsel dergilerde yayınlanacaktır. Kongrede öğrenciler arasında, en iyi sunum ve poster ödülleri verilecektir.
Kongre Özet ve Tam Bildiri Kitabımız, kongre sonrasında CAB Abstract Indeks te yayınlanacaktır.
Gıda alanında seçilen 5 bildiri SCI dergide, Toprak ve Bitki besleme alanında seçilen 3 bildiri de Scopus indekste taranan dergilerde yayınlanacaktır.
Konferansımız, Doçentlik kriterlerine, YÖK Konferans desteklerine uygun olarak düzenlenmektedir.
Lütfen etkinliğimizi diğer ilgili meslektaşlarımıza duyurursanız çok sevinirim.
Sizleri Kongremizde görmekten büyük mutluluk duyarız.

Prof Dr Yalçın Kaya
Kongre Organizasyon Komitesi Başkanı
Serhat Şehri Payitaht Kenti Edirne' den Selamlar

 

         KONGRE KONULARI         :
Tarım, Su Ürünleri ve Biyosistem, Hayvan Tarımsal Biyoteknoloji, Agronomi, Balıkçılık,  Bitkisel üretim, Bitki Koruma, Tarım Ekonomisi, Biyoçeşitlilik, Çevre, Gıda, Ormancılık,  Genetik, Gen Kaynakları, Bahçe, Bitki Genetiği ve Islahı, Meteoroloji, Tarımsal  Mekanizasyon, Toprak Bilimi, Veterinerlik, Su ve Arazi yönetimi