Zaman |
Konu |
Eğitimci(ler) |
|
|
|
1.Gün-30 Ocak |
|
|
|
|
|
10:00-11:00 |
Açılış |
|
11:00-11:15 |
Ara |
|
11:15-12:00 |
Bitki Islahının tanımlanması |
Dr. Vehbi Eser |
12:00-13:00 |
Öğle yemeği |
|
13:00-13:45 |
Bitkilerde Döllenme Biyolojisi |
Prof. Dr. Kayıhan Korkut / Dr. Vehbi Eser |
13:45-14:00 |
Ara |
|
14:00-14:45 |
Kromozomdan Kodona |
Prof. Dr. Kayıhan Korkut / Dr. Vehbi Eser |
14:45-15:00 |
Ara |
|
15:00-15:45 |
Mendel Genetiği |
Prof. Dr. Kayıhan Korkut / Dr. Vehbi Eser |
15:45-16:00 |
Ara |
|
16:00-16:45 |
Kalitatif ve Kantitatif Karakterler |
Prof. Dr. Kayıhan Korkut / Dr. Vehbi Eser |
|
|
|
2.Gün-31 Ocak |
|
|
|
|
|
09:00-09:45 |
Genetik Varyasyon |
Prof. Dr. Kayıhan Korkut Dr. Vehbi Eser |
09:45-10:00 |
Ara |
|
10:00-10:45 |
Kalıtım Derecesi |
Prof. Dr. Kayıhan Korkut / Dr. Vehbi Eser |
10:45-11:00 |
Ara |
|
11:00-11:45 |
Kalıtım Derecesi ve Seleksiyon |
Prof. Dr. Kayıhan Korkut /Dr. Vehbi Eser |
11:45-13:00 |
Öğle yemeği |
|
13:00-13:45 |
Bitki çevre ilişkilerinin ıslah açısından ele alınması |
Prof. Dr. Kayıhan Korkut /Dr. Vehbi Eser |
13:45-14:00 |
Ara |
|
14:00-14:45 |
Kendine döllenen bitkilerde ıslah metotları |
Dr. Vehbi Eser / Doç. Dr. Ahmet Bağcı |
14:45-15:00 |
Ara |
|
15:00-15:45 |
Safhat teorisi ve kendine döllenen bitkilerde çeşit içi varyasyon |
Dr. Vehbi Eser / Doç. Dr. Ahmet Bağcı |
15:45-16:00 |
Ara |
|
16:00-16:45 |
Ebeveyn Seçimi |
Doç. Dr. Ahmet Bağcı/Dr.Vehbi Eser |
|
|
|
3.Gün-01 Şubat |
|
|
|
|
|
09:00-09:45 |
Bulk (Toptan) Seleksiyon |
Doç. Dr. Ahmet Bağcı / Dr. Vehbi Eser |
09:45-10:00 |
Ara |
|
10:00-10:45 |
Pedigre (Tek bitki) seleksiyonu |
Doç. Dr. Ahmet Bağcı/Dr.Vehbi Eser |
10:45-11:00 |
Ara |
|
11:00-11:45 |
Modifiye Bulk Seleksiyonu |
Doç. Dr. Ahmet Bağcı/Dr.Vehbi Eser |
11:45-13:00 |
Öğle yemeği |
|
13:00-13:45 |
Tek Tohum Nesli Seleksiyonu |
Doç. Dr. Ahmet Bağcı/Dr.Vehbi Eser |
13:45-14:00 |
Ara |
|
14:00-14:45 |
Bitkilerde dayanıklılık ve toleranslı çeşit elde etme |
Doç. Dr. Ahmet Bağcı/Dr.Vehbi Eser |
14:45-15:00 |
Ara |
|
15:00-15:45 |
Dayanıklılık tipleri |
Doç. Dr. Ahmet Bağcı/Dr.Vehbi Eser |
15:45-16:00 |
Ara |
|
16:00-16:45 |
Geriye melezleme |
Dr.Vehbi Eser/S.Yazar |
|
|
|
4.Gün-02 Şubat |
|
|
|
|
|
09:00-09:45 |
Genotiplerin kalite açısından değerlendirilmesi ve seleksiyonu |
Dr.Turgay Şanal |
09:45-10:00 |
Ara |
|
10:00-10:45 |
. Buğday ıslahı |
Dr.Vehbi Eser /S.Yazar |
10:45-11:00 |
Ara |
|
11:00-11:45 |
Buğday ıslahı |
Dr.Vehbi Eser /S.Yazar |
11:45-13:00 |
Öğle yemeği |
|
13:00-13:45 |
Arpa Islahı |
İsmail Sayim |
13:45-14:00 |
Ara |
|
14:00-14:45 |
Kendine döllenen bitkilerde tohum üretimi |
İsmail Sayim /S.Yazar |
14:45-15:00 |
Ara |
|
15:00-15:45 |
Baklagil ıslahı |
Dr. Ali Üstün |
15:45-16:00 |
Ara |
|
16:00-16:45 |
Soya ıslahı |
Dr. Ali Üstün |
|
|
|
5.Gün-03 Şubat |
|
|
|
|
|
09:00-09:45 |
Polyploidi |
Prof.Dr.Ann Frary |
09:45-10:00 |
Ara |
|
10:00-10:45 |
Bitki ıslahında doku kültürleri |
Prof.Dr.Ann Frary |
10:45-11:00 |
Ara |
|
11:00-11:45 |
Bitki ıslahında doku kültürleri |
Prof.Dr.Ann Frary |
11:45-13:00 |
Öğle yemeği |
|
13:00-13:45 |
Haploid bitkilerin eldesi |
Prof. Dr. İsmet Başer |
13:45-14:00 |
Ara |
|
14:00-14:45 |
Haploitlerin ıslahta kullanım avantaj ve dezavantajları |
Prof. Dr. İsmet Başer |
14:45-15:00 |
Ara |
|
15:00-15:45 |
Mutasyon ve varyasyon oluşturma |
Doç Dr. Zafer Sağel |
15:45-16:00 |
Ara |
|
16:00-16:45 |
Mutasyon ve varyasyon oluşturma |
Doç Dr. Zafer Sağel |
|
|
|
6.Gün-04 Şubat |
|
|
|
|
|
09:00-09:45 |
Pamuk Islahı |
Dr. Koray Şimşek |
09:45-10:00 |
Ara |
|
10:00-10:45 |
Pamuk Islahı |
Dr. Koray Şimşek |
10:45-11:00 |
Ara |
|
11:00-11:45 |
Yem bitkileri ıslahı |
Yrd.Doç.Dr.Ahmet Tamkoç |
11:45-13:00 |
Öğle yemeği |
|
13:00-13:45 |
Fiğ Islahı |
Yrd.Doç.Dr.Ahmet Tamkoç |
13:45-14:00 |
Ara |
|
14:00-14:45 |
Yonca ıslahı |
Yrd.Doç.Dr.Ahmet Tamkoç |
14:45-15:00 |
Ara |
|
15:00-15:45 |
Yonca ıslahı |
Yrd.Doç.Dr.Ahmet Tamkoç |
15:45-16:00 |
Ara |
|
16:00-16:45 |
Yem Bezelyesi Islahı |
Yrd.Doç.Dr.Ahmet Tamkoç |
|
|
|
7.Gün-05 Şubat |
|
|
|
|
|
09:00-16:45 |
Ara değerlendirme ve konuların tekrarı |
|
|
|
|
8.Gün-06 Şubat |
|
|
|
|
|
09:00-09:45 |
Yumru ile çoğaltılan bitkilerin ıslahı |
Prof.Dr.Mehmet Çalışkan |
09:45-10:00 |
Ara |
|
10:00-10:45 |
Klon seleksiyonu |
Prof.Dr.Mehmet Çalışkan |
10:45-11:00 |
Ara |
|
11:00-11:45 |
Patates ıslahı |
Dr.Hüseyin Onaran |
11:45-13:00 |
Ara |
|
13:00-13:45 |
Patateste tohumluk ve mini yumru üretimi |
Dr.Hüseyin Onaran |
13:45-14:00 |
Öğle yemeği |
|
14:00-14:45 |
Yabancı döllenen bitkilerde ıslah metotları |
Doç.Dr.Yalçın Kaya |
14:45-15:00 |
Ara |
|
15:00-15:45 |
Erkek kısırlığı ve hibrit çeşitler |
Doç.Dr.Yalçın Kaya |
15:45-16:00 |
Ara |
|
16:00-16:45 |
Ayçiçeği Islahı |
Doç.Dr.Yalçın Kaya |
16:45-17:00 |
Ara |
|
17:00-17:45 |
Ayçiçeği Islahı |
Doç.Dr.Yalçın Kaya |
|
|
|
9.Gün-07 Şubat |
|
|
|
|
|
09:00-09:45 |
Mısır Islahı |
Semra Yanıkoğlu /Dr.Ali Üstün |
09:45-10:00 |
Ara |
|
10:00-10:45 |
Populasyon geliştirme |
Semra Yanıkoğlu /Dr.Ali Üstün |
10:45-11:00 |
Ara |
|
11:00-11:45 |
Populasyon geliştirme ve iyileştirme |
Semra Yanıkoğlu /Dr.Ali Üstün |
11:45-13:00 |
Öğle yemeği |
|
13:00-13:45 |
Mısırda Safhatların oluşturulması |
Semra Yanıkoğlu /Dr.Ali Üstün |
13:45-14:00 |
Ara |
|
14:00-14:45 |
Mısırda Safhatların değerlendirilmesi veya analizi |
Semra Yanıkoğlu /Dr.Ali Üstün |
14:45-15:00 |
Ara |
|
15:00-15:45 |
Mısırda hibrit çeşitlerin oluşturulması |
Semra Yanıkoğlu /Dr.Ali Üstün |
15:45-16:00 |
Ara |
|
16:00-16:45 |
Mısırda hibrit tohum üretimi |
Semra Yanıkoğlu /Dr.Ali Üstün |
|
|
|
|
|
|
10.Gün-08 Şubat |
|
|
|
|
|
09:00-09:45 |
Hibrit Sebze Islahının Esasları |
Dr.Davut Keleş |
09:45-10:00 |
Ara |
|
10:00-10:45 |
Biber ıslahı |
Dr.Davut Keleş |
10:45-11:00 |
Ara |
|
11:00-11:45 |
Biber ıslahı |
Dr.Davut Keleş |
11:45-13:00 |
Öğle yemeği |
|
13:00-13:45 |
Kışlık sebze ıslahı |
Yrd.Doç.Dr.Ali Fuat Gökçe |
13:45-14:00 |
Ara |
|
14:00-14:45 |
Soğan ıslahı |
Yrd.Doç.Dr.Ali Fuat Gökçe |
14:45-15:00 |
Ara |
|
15:00-15:45 |
Soğan ıslahı |
Yrd.Doç.Dr.Ali Fuat Gökçe |
15:45-16:00 |
Ara |
|
16:00-16:45 |
Tohumluk soğan üretimi |
Yrd.Doç.Dr.Ali Fuat Gökçe |
|
|
|
11.Gün-09 Şubat |
|
|
|
|
|
09:00-09:45 |
Kavun ıslahı |
Dr.Davut Keleş |
09:45-10:00 |
Ara |
|
10:00-10:45 |
Kavun ıslahı |
Dr.Davut Keleş |
10:45-11:00 |
Ara |
|
11:00-11:45 |
Patlıcan ıslahı |
Dr.Davut Keleş |
11:45-13:00 |
Öğle yemeği |
|
13:00-13:45 |
Hıyar ıslahı |
Dr.Volkan Gözen |
13:45-14:00 |
Ara |
|
14:00-14:45 |
Hıyar ıslahı |
Dr.Volkan Gözen |
14:45-15:00 |
Ara |
|
15:00-15:45 |
Domates Islahı |
Dr.Aylin Kabaş |
15:45-16:00 |
Ara |
|
16:00-16:45 |
Domates Islahı |
Dr.Aylin Kabaş |
|
|
|
12.Gün-10 Şubat |
|
|
|
|
|
09:00-09:45 |
Lahana ıslahı |
Hayati Kar |
09:45-10:00 |
Ara |
|
10:00-10:45 |
Lahana ıslahı |
Hayati Kar |
10:45-11:00 |
Ara |
|
11:00-11:45 |
Biyoteknoloji ve bitki ıslahı |
Dr. Vehbi Eser / Doç. Dr. Taner Akar |
11:45-13:00 |
Öğle yemeği |
|
13:00-13:45 |
Moleküler Genetik ve uygulama alanları |
Doç. Dr. Taner Akar/Dr. Vehbi Eser |
13:45-14:00 |
Ara |
|
14:00-14:45 |
Transgenik çeşitlerin (GDO) elde edilmesi |
Doç. Dr. Taner Akar/Dr. Vehbi Eser |
14:45-15:00 |
Ara |
|
15:00-15:45 |
Tarla Bitkilerinde çeşitlerin tescil edilmesi |
Kamil Yılmaz |
15:45-16:00 |
Ara |
|
16:00-16:45 |
Sebzelerde çeşitlerin kayıt altına alınması |
Kamil Yılmaz |
|
|
|
13.Gün-11 Şubat |
|
|
|
|
|
09:00-09:45 |
Çeşit stabilitesine yaklaşım |
Dr.Ali Üstün |
09:45-10:00 |
Ara |
|
10:00-10:45 |
İstatistiki sonuçların analizi ve deneme tekniği |
Dr.Ali Üstün |
10:45-11:00 |
Ara |
|
11:00-11:45 |
İstatistiki sonuçların analizi ve deneme tekniği |
Dr.Ali Üstün |
11:45-13:00 |
Ara |
|
13:00-13:45 |
İstatistiki sonuçların analizi ve deneme tekniği |
Dr.Ali Üstün |
13:45-14:00 |
Ara |
|
14:00-14:45 |
İstatistiki sonuçların analizi ve deneme tekniği |
Dr.Ali Üstün |
14:45-15:00 |
Ara |
|
15:00-15:45 |
İstatistiki sonuçların analizi ve deneme tekniği |
Dr.Ali Üstün |
15:45-16:00 |
Ara |
|
16:00-16:45 |
Kursun genel değerlendirmesi |
|
|
|
|
13.Gün-12 Şubat |
|
|
|
|
|
09:00-09:30 |
Teorik kurs sınav hazırlığı |
|
10:00-10:30 |
Sınav |
|
10:30-11:00 |
Sınavın değendirilmesi ve kapanış |
|