AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı
TÜRK TARIMI, “TARIM 4.0” İLE AGROEXPO’DA YÜKSELECEK
2017 yılında, 700’ün üzerinde ulusal ve uluslararası katılımcı firma, 248 bin ziyaretçi sayısı ile Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın dört büyük tarım fuarından biri olma özelliğini sürdüren “AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı”, Türk tarımını Dünya tarımı ile bir kez daha buluşturmak için çalışmalarına devam ediyor.
Tarım ve hayvancılık sektöründe önemli bir yere sahip olan İzmir’de, 12 yıldır başarı ile düzenlenen “Agroexpo”, 13’üncü yılında yurtdışından önemli üreticiler, tarım ve hayvancılık firmaları, yerli ve yabancı traktör üreticileri başta olmak üzere tüm sektör temsilcilerini ağırlayacak.
1 – 4 Şubat 2018 tarihlerinde Orion Fuarcılık ev sahipliğinde, Fuar İzmir Gaziemir alanında düzenlenecek olan 13. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın ana teması “Tarım 4.0” olarak belirlendi.
Endüstri 4.0 ile birlikte gelen akıllı tarım teknolojilerini kapsayan Tarım 4.0, Türkiye tarım sektörüne en hızlı ve en doğru şekilde tanıtılması amacıyla, fuarın ana teması olarak işlenecek. Fuar kapsamında gerçekleştirilecek projelerle ilgili yurtiçinden ve yurtdışından birçok önemli kurum ve kuruluşla işbirliği yapılarak konunun uzman isimleriyle beraber modern ve bilimsel teknikler tanıtılacak.
SÜT, ET VE TEKNOLOJİLERİ ÖZEL BÖLÜMÜ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK TARIM FUARI AGROEXPO’DA
Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, tüm dünyada hızla gelişen süt ve et sektörlerine yönelik; süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, işleme, dolum, soğutma, depolama, lojistik ve ambalaj konularına yenilikçi çözümler üreten firmaları ve nitelikli ziyaretçileri 2018 yılında ilk kez “Süt, Et ve Teknolojileri Özel Bölümü” nde buluşturmaya hazırlanıyor.
2017 yılında A, B ve C hollerinde 90 bin metrekare alanda düzenlenen Agroexpo, 2018 yılında 20 bin metrekarelik Süt, Et ve Teknolojileri özel holü ile birlikte 4 holde toplam 110 bin metrekare alana ulaşacak.
Ulusal ve uluslararası düzeyde birçok firmanın süt, süt ürünleri, et, et ürünleri, süt ve et teknolojileri ve ambalaj ekipmanları ürünlerini sergileyeceği bu özel bölüm, sektöre yönelik son gelişmelerin, kaliteli ürünlerin ve çözüm önerilerinin sergilendiği bir platform niteliği taşıyacak.
İZMİR’DE SÜT VE ET ZİRVESİ
Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda bu yıl ilk kez açılacak olan Süt, Et ve Teknolojileri Özel Holü kapsamında başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olmak üzere, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege İhracatçılar Birliği ve SETBİR’in destekleriyle Süt ve Et Zirveleri düzenlenecek.
Fuarın ilk günü olan 1 Şubat 2018 Perşembe günü Et Zirvesi, fuarın 2. günü olan 2 Şubat Cuma günü ise Süt Zirvesi gerçekleşecek.
Bu zirveler kapsamında sektörün belirleyicilerinin ve akademisyenlerin rol alacağı çalıştaylar, süt ve et ile ilgili doğru bilinen yanlışlara ışık tutacak mini paneller, peynir tadım etkinlikleri, coğrafi işaretli peynirler sergisi, ünlü isimlerin yer alacağı Et Showlar, rekor denemeleri ve dikkat çekici daha birçok etkinlik, katılımcı ve ziyaretçilerle buluşacak.
TÜRKİYE’NİN PEYNİRLERİ BU FUARDA
Süt, Et ve Teknolojileri Özel Bölümü’nde peynir üreticileri de bir araya gelecek. Önde gelen şirketlerin dahil olacağı sunumlar ve tadım etkinlikleri ile Türkiye’de üretilen tüm peynir çeşitleri tüketicinin beğenisine sunulacak.
Bununla birlikte Türkiye’deki tüm valilik, ticaret borsası, ticaret odası ve sanayi odaları ile Türkiye’nin farklı yörelerinden gelen peynirlerin ve süt ürünlerinin tanıtılması konusunda işbirliği yapılacak ve 81 ilin valilik, oda ve borsası bölgesel peynirlerini tanıtma fırsatını yakalayacak.
1 – 4 Şubat 2018 tarihlerinde yerli ve yabancı firmaların 60 ülkeden 285 bin ziyaretçi ile buluşması öngörülmekle beraber, düzenlenen ziyaretçi organizasyonları ile Türkiye’nin bütün bölgelerinden ve yurtdışından üreticilerin ve sektör temsilcilerinin fuarı ziyaret etmesi bekleniyor.