2022 YILI BİTKİ ISLAHI KURSU TEORİK EĞİTİMİ TAMAMLANDI

2022 YILI BİTKİ ISLAHI KURSU TEORİK EĞİTİMİ TAMAMLANDI

2022 YILI BİTKİ ISLAHI KURSU TEORİK EĞİTİMİ TAMAMLANDI

Bitki Islahçıları Alt Birliği tarafından düzenlenen 2022 yılı BİTKİ ISLAHI KURSU 07 Şubat 2022 tarihinde Porto Bello Hotel Antalya’da başlamıştır. Kurs Alt Birliğimiz Genel Sekreteri Yardımcısı Osman Barış KILINÇ’ın kursiyerlere hoş geldiniz konuşmasın ardından açılış konuşmaları için önce Türkiye Tohumculuk Endüstrisi Derneği Genel Sekreteri sayın Kenan YALVAÇ’ın konuşmasından sonra Birliğimiz başkanı sayın Selami YAZAR’ın Alt Birliğimiz ve faaliyetlerimizin kısa tanıtımından sonra “Islah nedir, Bitki Islahına Giriş ve ıslahta işbirlikleri ve önemi” konulu ders ile devam etmiştir. Ardından Yönetim Kurulu Üyemiz Yıldırım Şamil ÖZDEN’in Tescil ve Üretim İzni Dosya Hazırlama konulu dersi ve Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Oğuz BİLGİN ise kursun 1. ve 2. Günü öğleye kadar olan bölümde; Dölleme Biyolojisi/Mendel Genetiği, Kromozomdan Kodona / Kalitatif ve Kantitatif Karakterler, Genetik Varyasyon ve Kalıtım Derecesi konularında verdiği derslerle devam etmiştir.

13 gün devam edecek Teorik Kursun ilk haftasında Genel Bitki Islahı, Bitki Fizyolojisi, Hastalıklar ve İstatistik konularında temel bilgiler verildi

Kursun 2. Haftasında ise Tarla Bitkileri Islahı ve Sebze Islahı olarak kurs 2 ayrı sınıfta devam etmiştir

Bu yılki BİTKİ ISLAHI Kursuna katılan 20 kursiyere, 33 Akademisyen ve uzman araştırıcı eğitici olarak katılarak ders vermiştir. Kurs ile ilgili detay bilgi web sayfamızda bulunmaktadır.

kurs resimleri için buraya tıklayınız